BUNNIKSRIDE: HET GEZELLIGSTE FIETSEVENEMENT VAN NEDERLAND
9 januari 2017

INFORMATIE-ABC

ALLE INFORMATIE VAN BUNNIK’S RIDE ALFABETISCH OP EEN RIJ:

AANMELDEN & INSCHRIJVEN
Aanmelden en inschrijven voor Bunniks Ride kan alleen via de website. Let op: inschrijven op de dag zelf kan dus niet! Na je inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging via email. Na de betaling is je inschrijving definitief. Inschrijven kan tot en met 6 september 2020. De inschrijfkosten voor alle routes zijn € 12,50 per persoon.

AFSTANDEN
Wielrenners:
Er zijn drie afstanden: 75 km, 100 km en 150 km. De gemiddelde snelheid bij de 75 km is ca. 25 km/u, bij de 100 km ca 30 km/u en bij de 150 km nog iets hoger. Je fietst in een groep van maximaal 14 deelnemers, onder begeleiding van een wegkapitein van Bunniks Ride. Halverwege de tocht is een verzorgingsplaats waar gratis versnaperingen worden uitgedeeld en drinken aanwezig is.

Toerfietsers:
Er zijn routes met een afstand van 25 km en 50 km. Je fiets deze routes zelfstandig aan de hand van een routebeschrijving of GPS. De start en finish is op de Van Hardenbroeklaan. Je kunt starten tussen 08:30 en 10:30 uur.

BLIJVENDE HERINNERING: HET ‘BUNNIKS RIDE MIJLPAALTJE’
Wil je een blijvende herinnering aan deze fietstocht? Bestel dan voor maar 10 euro het gepersonaliseerde Bunniks Ride Mijlpaaltje bij je inschrijving. Op het paaltje wordt je naam en de gefietste afstand gedrukt. Dit unieke Mijlpaaltje is nergens anders verkrijgbaar en de opbrengst gaat volledig naar het Prinses Maxima Centrum.

DATUM
De derde editie van Bunniks Ride is 13 september 2020.

DEELNAMELIMIET
Er is een maximum aan het aantal inschrijvingen voor Bunniks Ride. Wacht dus niet al te lang met inschrijven.

EHBO
We hopen dat je ze niet nodig hebt, maar de hele dag zijn EHBO-ers herkenbaar aanwezig. 

FINISH
De start en de finish voor alle afstanden zijn bij de winkel van C-VIS aan de Van Hardenbroeklaan in het centrum van Bunnik. Bij de finish is er voor iedereen gratis overheerlijke vers gebakken kibbeling onder het genot van muziek van DJ-Jeroen. Drankjes kun je afrekenen met consumptiemunten. Extra munten kun je kopen bij de inschrijftent. Uiteraard wordt er goed op alle fietsen gepast. Er is een bewaakte fietsenstalling. Voor de kleintjes is er een springkussen aanwezig én we organiseren een ‘dikke-banden-race’ met loopfietsjes.

KOSTEN
De inschrijfkosten zijn slechts € 12,50. We vragen misschien veel, maar we hopen dat je naast het inschrijfgeld een donatie wilt doen voor het Prinses Maxima Centrum of hier een sponsoractie voor organiseert. Voor de drie teams met het hoogste bedrag aan donaties reserveren we een VIP-tafel. Alle kosten van de organisatie worden volledig door de sponsoren gedragen. De inschrijfkosten, de opbrengst van de Mijlpaaltjes en de donaties gaan voor 100% naar het Prinses Maxima Centrum. Doen dus!

PARKEREN
Woon je in de omgeving kom dan op de fiets. Je bent dan al lekker in-gefietst voor de tocht. Is de afstand te groot om te fietsen, kom dan als het kan met de trein. Op zondagen is het doorgaans rustig in het openbaar vervoer. Vanaf het station Bunnik is het maar vijf minuten fietsen naar de start. Kom je met de auto, dan kun je die gratis parkeren in de directe omgeving van de startlocatie. Laat geen waardevolle spullen achter in je auto. Je kunt deze ter bewaring afgeven bij de organisatie.

PRINSES MAXIMA CENTRUM
Het Prinses Maxima Centrum in Utrecht is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Het centrum wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Ieder jaar krijgen in Nederland ongeveer 500 kinderen kanker. Het gaat om verschillende soorten kanker en de meeste vormen van kinderkanker komen maar tussen 5 en 25 keer per jaar voor. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie is nu mogelijk dankzij de realisatie van dit unieke centrum. Het volledig nieuwe kinderziekenhuis is in 2018 officieel geopend. Redenen genoeg toch om voor te gaan fietsen en je in te schrijven voor Bunniks Ride.

ROUTES
Voor de wielrenners zijn er drie routes uitgezet: 75 km, 100 km en 150 km. Er wordt gefietst in teams van 14 renners onder leiding van een wegkapitein van Bunniks Ride als kopman/kopvrouw. Zij wijzen je de weg.
Voor de toerfietsers zijn er routes van 25 km en 50 km. Zij fietsen de routes zelfstandig en in hun eigen tempo aan de hand van een routebeschrijving of GPS. 

SPONSORS
Zonder onze sponsoren is het ondenkbaar dat Bunniks Ride wordt georganiseerd. De kosten voor de organisatie worden volledig door hen gedragen. Ken je een bedrijf dat het doel van Bunniks Ride een warm hart toedraagt laat het ons weten! Onze vaste en trouwe sponsoren zijn:
C-VIS, MIJLPAALTJE.NL, GEREEDSCHAPVERHUUR.NL, GEERKE VERMEULEN FOTOGRAFIE, ADVIESCENTRUM LAMMERS (REGIOBANK), ALBERT HEIJN BUNNIK en HET WAPEN VAN BUNNIK, 

START, FINISH EN STARTTIJDEN
De start en finish van alle routes is bij de winkel van C-VIS in Bunnik, Van Hardenbroeklaan. Er is gratis koffie/thee met koek. De wielrenners ontvangen hun starttijd en teamindeling via mail. De toerfietsers kunnen starten tussen 08:30 en 10:30 uur. Kom op tijd zodat je eerst kunt genieten van een kopje koffie. Meld je even bij de inschrijvingstent. Je ontvangt daar een envelop met daarin je stuurbordje en consumptiebonnen.

TOILETTEN
Vlakbij het finishplein is een mobiele toiletwagen aanwezig. 

VEILIGHEID
Vanzelfsprekend ben je een dame of heer in het verkeer. Voor de wielrenners is een helm verplicht en we gaan er vanuit dat je een goede gezondheid hebt om de tocht te fietsen. Ook niet onbelangrijk: je hebt een deugdelijke fiets. De volledige fietsregels kun je nalezen in het reglement van Bunniks Ride op deze site.

VRIJWILLIGERS
Zonder vrijwilligers geen Bunniks Ride. Ken je mensen die van aanpakken houden en mee willen helpen?  Laat het ons weten!

VRAGEN / SUGGESTIES / OPMERKINGEN?
Mail naar info@bunniksride.nl of bel: 0683 655 609.