9 januari 2017

INFORMATIE-ABC

ALLE INFORMATIE VAN BUNNIK’S RIDE ALFABETISCH OP EEN RIJ:

AANMELDEN & INSCHRIJVEN
Aanmelden en inschrijven voor Bunnik’s Ride kan alleen via deze website. Let op: inschrijven op de dag zelf kan dus niet! Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via email met een betaal-link. Na de betaling is je inschrijving definitief. Inschrijven kan tot 20 juni 2017.

AFSTANDEN
Je kunt kiezen uit twee afstanden: 75 km en 100 km. De gemiddelde snelheid bij de 75 km is ca. 25 km/u en bij de 100 km ca. 30 km/u. We fietsen in groepen van circa 20 deelnemers. Halverwege beide tochten is een verzorgingsplaats waar gratis versnaperingen worden uitgedeeld en drinken verkrijgbaar is.

BLIJVENDE HERINNERING: HET BUNNIK’S MIJLPAALTJE
Wil je een blijvende herinnering aan deze tocht? Bestel dan voor 10 euro extra het Bunnik’s Ride Mijlpaaltje bij je inschrijving. Dit unieke Mijlpaaltje is nergens anders verkrijgbaar en de opbrengst gaat volledig naar het Prinses Maxima Centrum.

DATUM
De datum voor deze eerste editie van Bunnik’s Ride is 25 juni 2017.

DEELNAMELIMIET
Er is een maximum aan het aantal inschrijvingen voor deze eerste editie van Bunnik’s Ride. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

FINISH
De finish voor beide afstanden is bij de winkel van C-VIS aan de Van Hardenbroeklaan in het centrum van Bunnik. Voor iedereen is er gratis overheerlijke vers gebakken kibbeling met frites én een drankje na afloop. Uiteraard wordt er tijdens het kibbeling-eten goed op alle fietsen gepast.

KOSTEN
De inschrijfkosten zijn € 10, maar natuurlijk wil je ook de unieke herinnering aan dit evenement: het Bunnik’s Ride Mijlpaaltje. We vragen misschien veel, maar we hopen dat je daarnaast ook nog een vrijwillige extra donatie wilt doen voor het Prinses Maxima Centrum. Alle kosten van de organisatie worden volledig door de sponsoren gedragen. De inschrijfkosten, de opbrengst van de Mijlpaaltjes en de donaties gaan allemaal voor 100% naar het Prinses Maxima Centrum. Doen dus!

PARKEREN
Woon je in de omgeving kom dan op de fiets. Je bent dan al lekker ingefietst voor de tocht en kun je vol gas van start. Is de afstand te groot om te fietsen, kom dan als het kan met de trein: 25 juni is een zondag, dus doorgaans rustig in het openbaar vervoer. Vanaf het station Bunnik is het maar vijf minuten fietsen naar de start. Kom je met de auto, dan kun je die gratis parkeren in de directe omgeving van de startlocatie.

PRINSES MAXIMA CENTRUM
Het Prinses Maxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Het centrum wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Per jaar krijgen in Nederland 500 tot 550 kinderen kanker. Het gaat om verschillende soorten kanker en de meeste vormen van kinderkanker komen maar tussen 5 en 25 keer per jaar voor. Nu vinden onderzoek en behandeling plaats door specialisten in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Ook worden de behandelingen steeds complexer. Door die versnipperde aanpak is het moeilijker om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Concentratie van zorg en onderzoek op één locatie voorkomt deze versnippering. Bovendien biedt het ook financiële voordelen. Het volledig nieuwe kinderziekenhuis gaat naar verwachting eind 2017 open en wordt gevestigd op De Uithof in Utrecht. Redenen genoeg om voor te gaan fietsen en je in te schrijven voor Bunnik’s Ride.

ROUTE
Er zijn twee zeer aantrekkelijke routes uitgezet (75 km en 100 km). Er wordt gefietst in pelotons van circa 20 renners met een getrainde “pedaleur” van Bunnik’s Ride als kopman/kopvrouw. Zij wijzen je de weg.

START EN STARTTIJDEN
De start van beide routes is bij Fietsboetiek Bunnik, Molenweg 46, 3981 CC Bunnik (zie het kaartje op de startpagina). De burgemeester van Bunnik verricht het startschot en uiteraard is er koffie met koek. De start is vanaf 08:00 uur. Kom op tijd zodat je eerst nog even van de koffie met koek kunt genieten.

VEILIGHEID
Vanzelfsprekend ben je een dame of een heer in het verkeer. Een helm is verplicht en je hebt een goede gezondheid om de tocht te fietsen. Ook niet onbelangrijk: je hebt een deugdelijke racefiets. De volledige fietsregels kun je nalezen in het reglement van Bunnik’s Ride op deze site.

VRAGEN
Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar info@bunniksride.nl.